ZAGREB
Hobby bazeni d.o.o.
P.Preradovica 3, 10410 Velika Gorica
Tel: 01 6226 848
OSIJEK
Stagnum d.o.o.
Osječka 16, Čepin
Tel: 031 384 300
RIJEKA
Vilsor d.o.o.
Srdoci 65d, Rijeka
Tel:051 624 800
 

Whirlpool i hidromasažni bazeni

Ovaj tip bazena se vrlo često naziva "jaccuzzi", što je u pravilu pogrešno, jer "Jaccuzzi" predstavlja naziv tvrtke koje je među prvima počela sa proizvodnjom whirlpool-a ili "spa" bazena, kako ih nazivaju u zemljama pretežno engleskog govornog područja.

Whirlpool-i su bazeni u malome jer posjeduju, osim uređaja za različite podvodne masaže, sustav za filtraciju, dogrijavanje, te vrlo često i dezinfekciju vode. Većina modela u standardnoj opremi ima i podvodni reflektor.
A osim većih dimenzija, upravo ovi uređaji koji omogućuju dugotrajno održavanje vode, predstavljaju razliku u odnosu na kupaonske hidromasažne kade kod kojih se voda ispušta nakon svakog korištenja.
Osim toga, pojedini modeli su dovoljno veliki da se u njima može čak i plivati uz korištenje uređaja za protustrujno plivanje, tada govorimo o spa bazenu (spa-pool).

prenosivi whirlpool Jakuzzi
SPA bazen Swimtrim

Whirlpool-e možemo uvjetno podijeliti na javne i privatne, pri čemu pod pojmom privatni najčešće podrazumijevamo kompaktne prijenosne whirlpool-e sa drvenom ili plastičnom oplatom, gdje su svi uređaji i oprema smješteni unutar konstrukcije samog whirlpool-a.
Javni whirlpool mora imati preljevni kanal, te sustav filtracije koji ima višestruko veći kapacitet u odnosu na privatne whirlpool-e, a poželjno je i automatsko mjerenje i doziranje kemijskih sredstava. Ovakvi uređaji zahtjevaju i poseban prostor – strojarnicu, a vrlo često se izrađuju kao armirano betonski, obloženi keramikom, te je naziv hidromasažni bazen u potpunosti opravdan.
Pravila koja vrijede za izgradnju bazena, primjenjiva su u pravilu i za izgradnju whirlpool-a.

Jakuzzi whirlpool za privatnu upotrebu
Rivierapool whirlpool za javnu upotrebu

Whirlpool-i su postali gotovo obavezni sadržaji wellness centara i javnih bazena za plivanje i rekreaciju, tzv. vodenih parkova.

"Hobby bazeni" Vam u sklopu svog prodajnog programa (proizvodi – naša ponuda) mogu ponuditi sve potrebne uređaje i opremu za javne i privatne AB whirlpool-e ili tipske javne i privatne whirlpool-e JACCUZZI, RIVIERAPOOL, ASTRAL I PROCOPI-SPA FRANCE.